Pe vreme de pandemie

Stăm în casă, visăm la drumuri lungi și la primele hoinăreli după ce se deschide. Ne-am gândit să vă călăuzim virtual pe câteva trasee interesante, explorate în ultimii ani de către noi. Trasee mai scurte, mai lungi, suprinzătoare și interesante.

Tg.Mures - Biertan

pandemie_01

Traseul despre care vă povestim astăzi este unul scurt, 60-70 Km dus, surprinzător - pentru unii - și poate fi parcurs de sine stărător sau poate reprezenta o scurtare a drumului către o destinație cunoscută și extrem de îndrăgită. Vorbim de de cei 67 km de parcurs din centrul orașului Tg.Mureș până la Biertan - sit UNESCO.

pandemie_2_vatmani

Să pornim deci: Ieșim din oraș spre Vațmani și parcurgem cei 23 Km până la Bălăușeri. Forjăm, nu forjăm, treaba noastră :)

pandemie_balavasar

La Bălăușeri "turn sharp right", către Târnăveni.

pandemie_03_zarand

Parcurgem 7,4 Km, urmărim indicatoarele și virăm stânga către Dumbrăveni/Žagar

pandemie_viraj_zagar

Nu ne speriem, doar primii 300 de metrii sunt cu gropi, până ieșim din localitate. Restul drumului a fost refăcut în 2018.

pandemie_zagar_viraj_2

!!! Atenție la primul viraj de dreapta !!!
La 500 de merii de la ieșirea din localitate ne așteaptă un viraj de 90 de grade care nu este marcat suficient de bine și are o ușoară înclinare negativă.

pandemie_zagar_utan

pandemie_zagar_utan_3

pandemie_zagar_viraj_4

Suntem totuși pe un drum județean, DJ142C, astfel chiar dacă calitatea asfaltului este excelentă - pentru moment - ne putem aștepta la orice.

pandemie_erzsebetvaros

Ajungem în localitatea Dumbărveni. O așezare cu istorie bogată - trecută în uitare în vremurile noastre. Catedrala și castelul Apafi stau mărturie.

Pandemie_erzsebetvaros_kerulo

Dacă la o iesire anterioară ai vizitat biserica si castelul și vrei să eviți centrul, la intrarea în localitate, în dreptul brazilor virează dreapta urmat de un viraj stânga în intersecția "T" in care vei ajunge.

pandemie_erzseebtvaros

Veste bună pentru cunoscători: la ieșirea din localitate trece se printr-un nou pod peste Târnavă ȘI cale ferată. Astfel riscul de a sta la barieră s-a redus la 0!

pandemie_fouton

Ajungem în drumul Europen E14, între Sighișoara și Mediaș. Virăm dreapta către Mediaș

pandemie_bierta_fele

PE DN-ul aglomerat parcurgem 2Km și virăm stânga către Biertan.

pandemie_biertan_y

Ajungem la desintația noastră. Biertan - o așezare din basme, cu istorie bogată, încadrată ca sit UNESCO, renovată și reconstruită în mare parte.
Vă lăsăm să explorați cetatea pe cont propriu, după care la o cafea vă puteți decide: vă întoarceți pe Sighișoara, Mediaș, Târnăveni sau, dacă ați pornit devreme-devreme, continuați să urcați amonte, virați stânga în vârf, urmând direcția Agnita, Cârța, Arpașu de Sus și ... parcurgând în total sub 120 Km din Tg. Mureș am ajuns la baza Transfăgărășanului.

pandemie_transf